Niska temperatura w połączeniu z wysoką wilgotnością tworzą wymagające warunki dla urządzeń wykorzystywanych przez firmy z tego sektora. Przy tym warto zwrócić uwagę na dobre wykwalifikowanie kadry, by ta dysponowała odpowiednimi umiejętnościami obsługi drukarek. Dlatego we współpracy z przedsiębiorstwami zajmującymi się przetwórstwem owoców i warzyw uwzględniamy zarówno specyfikę otoczenia, jak i kompetencje pracowników.
Naszym zadaniem jest wyposażanie zakładów w profesjonalny, wydajny i łatwy w użytkowaniu sprzęt przeznaczony do znakowania produktów, który dobrze sprawuje się nawet w niskich temperaturach i przy dużej wilgotności. Prostota eksploatacji pozwala na posługiwanie się nim nawet pracownikom z niewielkim doświadczeniem. Nasze drukarki z powodzeniem współpracują ze stosowanymi w przedsiębiorstwach przenośnikami i doskonale radzą sobie z nanoszeniem informacji na etykiety, a także bezpośrednio na słoiki czy nakrętki.
Mamy rozwiązania przystosowane do etykietowania różnych owoców i warzyw. Projektujemy i montujemy urządzenia wykorzystywane do znakowania np. buraków czy czarnej porzeczki, które wymagają zastosowania jasnego atramentu. Z kolei do znakowania czarnych wieczek stosujemy wysokiej klasy drukarki laserowe CO2. Rekomendujemy oferowany sprzęt również ze względu na znakomitą wydajność, która idzie w parze z niezawodnością. Tym samym prawdopodobieństwo ewentualnych przestojów spowodowanych awariami zostaje ograniczone do minimum.
O odporności oferowanych drukarek na oddziaływanie czynników zewnętrznych i uszkodzenia mechaniczne świadczy spełnianie kryteriów określonych w normach IP55 bądź IP65 w zależności od modelu urządzenia. W zestawianiu z wysoką efektywnością działania czyni to z naszych maszyn wyjątkowo trwałe wyposażenie przemysłowe, które gwarantuje niezawodność i wytrzymałość znaków nanoszonych na wyroby wytwarzane w zakładach przetwarzających warzywa i owoce. Zapraszamy do kontaktu i składania zamówień na profesjonalne etykieciarki!